Header afbeelding
Medisch Centrum Kruisstraat
Kruisstraat 39 6461 HA
KERKRADE

Praktijk organisatie

Doktersassistente
Alle doktersassistenten zijn opgeleid om u advies te geven naar aanleiding van uw vragen. Soms moeten zij hiervoor met de huisarts overleggen. U kunt dan voor het antwoord op een later tijdstip terugbellen.
Klik hier voor een film over de taken van de doktersassistente.

E-consult
Soms vraagt de doktersassistente om een foto te mailen zodat u daar een advies over kan krijgen. Ze zal het email adres dan aan u vertellen. Voordat u een foto stuurt kunt u beter eerst overleggen met de doktersassistente.

Afspraak maken
Afspraken maakt u via de doktersassistente, tel. 045-5452712.
Is het zinvol om een afspraak te maken? Wat kan ik alvast zelf doen? U kunt hiervoor de doktersassistente vragen, maar ook een gratis app gebruiken. ‘Moet ik naar de dokter?’ Klik hier om de app te downloaden.
Ook op de website www.thuisarts.nl vind u veel informatie over uw medische problemen.
Om een goede inschatting te maken met betrekking tot de spoed en de benodigde tijd van uw afspraak, vraagt de doktersassistente u wat de reden is voor uw afspraak. Ook de doktersassistenten houden zich aan hun beroepsgeheim. Als u geen reden wil opgeven, kunt u geen afspraak op dezelfde dag krijgen. Geeft u dan wel aan of u een enkele afspraak wil maken van 10 minuten of een dubbele afspraak van 20 minuten. Wanneer u alleen op een specifieke dag of tijdstip kan komen, kan het zijn dat u een afspraak krijgt bij een andere huisarts dan u wenst.

Gesprek voorbereiden
Voor een simpele en goede voorbereiding kunt u op de website van steffie.nl kijken. Hieronder staan ook tips hoe u het beste uw gesprek met uw huisarts kan voorbereiden zodat u goed geholpen kan worden.

  • Omschrijf tevoren voor uzelf duidelijk uw klachten. Zet dit eventueel op papier.
  • Bedenk ook wat u van de huisarts verwacht. Wilt u bijvoorbeeld medicatie of een doorverwijzing? Schrijf dit dan ook op en vertel dit aan uw huisarts.
  • Weet u al wat de diagnose is en heeft u daar vragen over? Schrijf ook deze op.
  • Het is aan te raden om bij het maken van de afspraak aan de doktersassistente al te vertellen wat uw klachten zijn. U bent dit niet verplicht, maar de assistente kan dan al een inschatting maken en zo nodig een dubbel consult inplannen of al een eerste advies geven. Zij zijn hiertoe opgeleid. Daarnaast kan uw huisarts op deze manier ook al uw gesprek voorbereiden.

Visites
Visiteafspraken maakt u ook via de doktersassistente. Dit is voor patiënten die door hun lichamelijke toestand of ziekte niet naar de praktijk kunnen komen. Visites dienen voor 10:00 uur aangemeld te zijn. Later aangevraagde visites, met uitzondering van spoedvisites, worden niet meer dezelfde dag gereden.

Om een goede inschatting te maken met betrekking tot de ernst en de benodigde tijd van uw afspraak, vraagt de doktersassistente u wat de reden is voor uw afspraak. Ook de doktersassistenten houden zich aan hun beroepsgeheim. Als u geen reden wil opgeven, kunt u geen afspraak krijgen.

De visites worden gelijkelijk onder de artsen verdeeld waardoor het niet altijd zeker is dat uw eigen huisarts een visite bij u aflegt. U kunt natuurlijk uw voorkeur aangeven.

Inschrijving
Als u zich wil inschrijven bij onze praktijk, kunt u een inschrijvingsformulier bij ons ophalen, invullen, ondertekenen en inleveren bij ons. Dan moet u ook een ID kaart, paspoort of rijbewijs meenemen. Wij vragen dan uw medisch dossier op bij uw vorige huisarts. U kunt eventueel tevoren een afspraak maken ter kennismaking. Wanneer we uw medisch dossier hebben ontvangen, meestal na ongeveer 2 weken, kunt u bij ons een eerste afspraak maken.

Toestemming voor bekijken van uw dossier door andere zorgverleners
Met uw inschrijvingsformulier krijgt u ook een toestemmingsformulier van VZVZ. Hiermee kunt u ons toestemming geven om een korte samenvatting van uw medische gegevens in het computersysteem LSP (Landelijk SchakelPunt) zichtbaar te maken voor de huisartsenposten, apothekers, ziekenhuisapothekers en medisch specialisten in Nederland. Deze korte samenvatting van uw medisch dossier bestaat uit uw huidige gezondheidsproblemen, de medicijnen die zijn voorgeschreven, bekende allergieën, informatie over contacten met u van de laatste vier maanden of de laatste vijf contacten. Deze toestemming kunt u ook geven via de website van VZVZ. Meer informatie over het LSP kunt u in dit filmpje bekijken.

Omgang bij agressie
In onze praktijk vinden wij het belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan. Als dit niet het geval zou zijn, spreken we elkaar daarop aan. Als een patiënt zonder respect of zelfs agressief zou zijn in de omgang, wordt diegene daar ook op aangesproken en krijgt hij of zij een zogenaamde ‘gele kaart’. Bij herhaling van een dergelijk geval, krijgt iemand een ‘rode kaart’ en betekent dit dat diegene naar een andere huisartspraktijk zal moeten gaan.