Coronavirus – Medisch Centrum Kruisstraat – KERKRADE
Header afbeelding
Medisch Centrum Kruisstraat
Kruisstraat 39 6461 HA
KERKRADE

Coronavirus

Huisregels
-Kom zo veel mogelijk alléén naar de praktijk. Uitgezonderd kinderen <18 jaar of zorgbegeleiders zoals mantelzorgers.
-Houd voldoende afstand in de wachtkamers en de loop routes.
-Wij houden ons zo veel mogelijk aan de 1.5 meter afstand.

Gaat mijn afspraak door?
Je afspraak kan gewoon doorgaan, als je geen klachten hebt van verkoudheid/hoesten/ kortademigheid of koorts. Twijfel je of je kunt komen, neem dan contact op met de doktersassistente.
Wilt je juist een afspraak omdat je deze klachten hebt, bel dan met de doktersassistente. Je zal telefonisch advies krijgen. Heb je een negatieve zelftest? Dan mag je naar het spreekuur toe komen.

Testen op coronavirus
Je kunt je bij klachten laten testen op het coronavirus door te bellen met de GGD 0800-1202 (van 8 tot 20 uur) of door je aan te melden op de website van de rijksoverheid coronatest.nl. Hiervoor moet je inloggen met je digiD.
Je kunt ook een zelftest doen. Deze is de eerste 2 dagen van uw klachten het meest te vertrouwen. Een zelftest kun je ook voor de zekerheid doen als je geen klachten hebt en je wil ergens naartoe gaan waar veel mensen zijn. Zo ben je meer zeker dat je niemand zult besmetten. Meer informatie over testen vind je op de website van rijksoverheid.nl.

Wanneer moet je thuisblijven?
Bij corona klachten zoals verkoudheid of hoesten of koorts moet je thuis blijven zolang je deze klachten hebt. Met een negatieve test of zelftest hoef je niet meer thuis te blijven.
Als de zelftest positief is, hoef je tegenwoordig niet meer naar de GGD. Je blijft dan wel thuis voor minimaal 5 dagen. Tot wanneer moet je thuis blijven? Kijk op quarantainececk van de website van rijksoverheid.

Hoe kan ik een vaccinatie of corona prik krijgen?
Er moet minstens 3 maanden tussen het laatste corona vaccin of een corona besmetting zitten en het booster vaccin. De laatste informatie over de vaccinatie ronde vanaf september 2022 ziet u hier op rijksoverheid.nl. Mensen die normaal een uitnodiging voor de griepprik krijgen, zullen ook voor de corona vaccinatie een uitnodiging krijgen. De uitnodiging kun je na 13 september krijgen.Deze vaccinatie wordt ook weer door de GGD gegeven. Binnen onze praktijk zetten wij geen corona vaccinaties. Hiervoor kunt u terecht bij de GGD. Kijk voor het plannen van de eerste 4 vaccinaties of corona prikken op de website van RIVM.nl.

Informatie over vaccinatie of corona prik.
Voor vragen over de Corona prik kun je bellen met 0800-1351. Tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar. Of kijk op de website van rijksoverheid.nl. Op de website thuisarts.nl staat een duidelijk leesbare uitleg. Op de website van Steffie.nl zie je een makkelijk te begrijpen video hierover. In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Voor vragen kun je ook zonder afspraak langsgaan bij de GGD op maandag tussen 14.00 en 18.00 uur bij het Westhoes, Anemonenstraat 16 in Kerkrade.

Twijfel je over een corona vaccinatie?
Je kunt dan bellen met een landelijk nummer van de twijfel telefoon: 088 – 7555777. Je krijgt dan een gesprek met medische professionals zoals huisartsen en medisch studenten die goed op de hoogte zijn van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Wat kan ik verwachten van vaccineren?
Kijk voor een film hierover op de website van youtube.nl.

Wanneer mag je het corona vaccin (nog) niet krijgen?
– De eerste 8 weken na het begin van een corona infectie.
– Als u 2 dagen na de vaccinatie onder narcose moet voor een operatie.
– Als u een temperatuur van 38,5 °C of hoger heeft.
– Als u door koorts een epilepsie aanval zal krijgen en dit niet wil.
– 2 weken voor of na een griep vaccinatie.

Vervoer
Heb je problemen met vervoer naar de plek voor vaccinatie, dan kunt u impuls bellen op 045-5456351 om te vragen of een vrijwilliger van het project automaatje kan rijden tegen de benzine prijs. Voor meer informatie hierover, kijk op de website kerkradewijzer.nl.
Ook kun je Omnibuzz bellen, 0900-0699. Je kunt een gratis rit krijgen als je 65 jaar of ouder bent. Als dit ook niet zou lukken, bel dan de doktersassistente voor de mogelijkheid om de vaccinatie aan huis te krijgen.

Voor meer informatie:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19 of
https://www.thuisarts.nl/corona
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/soorten-coronavaccins/astrazeneca
https://www.vilans.nl/leven-in-coronatijd-als-je-risico-loopt